fbpx
algemeen

Hoe poseer ik tijdens een fotoshoot

Hoe poseer ik tijdens een fotoshoot? In deze blog vertel ik je er alles over…

Het is een veel gestelde vraag tijdens het doen van een fotoshoot. Natuurlijk beleid ik als fotograaf je hierin tijdens de fotoshoot maar wil je alvast goed voorbereid zijn lees dan deze tips.

Om te beginnen een paar basistips

-Hoe kan je gaan staan? Deze hoor ik vaak terug tijdens een fotoshoot.

Ga rechtop staan, maak je lang, til je hoofd iets op en je schouders naar achter. Lift een been een beetje,  kruis ze over elkaar op of zet eens een stap naar voren

-Waar laat ik mijn handen? Vaak weten mensen niet wat ze met hun handen moeten doen.

Deze kan je gewoon naast je lichaam laten hangen, niet tegen je lichaam aangedrukt. Wel is het mooi als je je ellebogen hierbij een klein beetje buigt of ze bv in een broekzak steekt. Variëer hierin door te wisselen met bv je armen over elkaar, of in je zij. Als je met een groep bent kan je elkaar vast pakken of je armen laten rusten op diegene die voor je staat

-Waar kijk ik naartoe? De gemaakte glimlach in de camera hoeft niet altijd.

Ik zelf vind het ook fijn als er tijdens de shoot niet alleen variatie is in de poses is maar ook in je gezicht. Misschien heb je wel een goede en een minder goed kant vertel mij dit tijdens de fotoshoot. Het is mooi als je elke keer een andere blik geeft, je kijkt bv een keer naar mij, langs mij heen, naar de grond voor je, schuin omhoog. Natuurlijk mag je hierbij ook lachen, lukt dit niet natuurlijk denk dat aan iets leuks wat je laatst hebt meegemaakt. Als je met een groep bent, kijk ook eens naar elkaar vertel iets leuks, zo is de kans op een spontane lach groter!

 

Oke dan maak ik het nu wat specifieker want omdat je tijdens een zwangerschapsshoot of een boudoirshoot vaak alleen op de foto gaat is het poseren nog belangrijker.

Bij een zwangerschapsshoot gaat het naast jou natuurlijk ook om de buik en jouw toekomstige kindje. Dit wil ik natuurlijk ook mooi in beeld brengen. Daarom is het mooi als je je bewust bent van je buik. Hou hem vast, kijk er naar. Denk aan hoe het Starks zal zijn als je kleintje er is of aan het moment dat je wist dat je zwanger was. Wedden dat de blik in je ogen dan verandert.

Tijdens een boudoirshoot sta jij als persoon of eigenlijk je lichaam centraal en gaan we op zoek naar de hoeken waarom jouw lichaam het mooiste uitkomt. Hierin zijn minimale bewegingen en het varieren in poses ook weer belangrijk. Kijk eens op Pinterest voor verschillende poses.Vaak vraag ik je om je ogen te sluiten of zo nog meer tot jezelf te komen tijdens de fotoshoot.

Maar alles gaat en staat bij of jij je op je gemak voelt tijdens een fotoshoot. Ook geldt daarbij veel oefenen want poseren kun je leren!

Wil je nu ook deze tips in de praktijk brengen boek dan nu jouw fotoshoot bij Fotoster

 

Liefs Esther

 

ThePerfectWedding.nl Widget

Fotoster Fotografie 9 uit 1 ervaringen