fbpx
BOEK NU

Maak een afspraak

Laat een bericht achter en we nemen snel contact met je op

  newborn

  Newbornfotografie geposeerd of lifestijl

  Newbornfotografie geposeerd of lifestijl, wat is nu eigenlijk het verschil?

  Als het gaat om het vastleggen van kostbare momenten van pasgeboren baby’s, zijn er twee populaire benaderingen
  newbornfotografie geposeerd en lifestijl. Beide stijlen hebben hun eigen unieke voordelen en geven een andere sfeer weer. In dit blog zal ik het verschil tussen deze twee benaderingen bespreken.

  Newbornfotografie wordt vaak uitgevoerd in een studio-omgeving met een geposeerde setting en een bepaalde compositie. De fotograaf werkt met de baby om specifieke poses en looks te creëren. Er wordt vaak gebruik gemaakt van rekwisieten zoals manden, dekens en mutsen om de foto’s nog mooier te maken. Deze stijl is populair vanwege de schattige beelden die kunnen worden vastgelegd.

  Aan de andere kant is lifestijlfotografie een benadering waarbij de fotograaf een meer documentaire stijl hanteert en de baby in zijn of haar natuurlijke omgeving fotografeert. De foto’s zijn meestal minder geposeerd en er wordt gebruik gemaakt van natuurlijk licht om de sfeer en emoties vast te leggen. Er wordt weinig of geen gebruik gemaakt van rekwisieten. Deze stijl is populair vanwege de authentieke en natuurlijke uitstraling van de foto’s.

  Het belangrijkste verschil tussen newbornfotografie en lifestijlfotografie is de manier waarop de baby wordt gefotografeerd. Bij newbornfotografie wordt de baby in een gecontroleerde omgeving geplaatst en in bepaalde poses gepositioneerd, terwijl bij lifestijlfotografie de baby in zijn of haar natuurlijke omgeving wordt vastgelegd en de fotograaf de spontane momenten vastlegt.

  Bij het kiezen van de stijl die het beste bij jou past, is het belangrijk om te bedenken wat voor soort foto’s je wilt en welke stijl past bij jou en je gezin. Als je op zoek bent naar romantische, geposeerde foto’s, dan is newbornfotografie in de studio de juiste keuze. Als je meer op zoek bent naar authentieke, natuurlijke momenten, dan is lifestijlfotografie de betere optie.

  Bij Fotoster bieden we de geposeerde vorm van newbornfotografie aan. We werken samen met onze klanten om de perfecte poses en composities te creëren die passen bij hun persoonlijke stijl en smaak. Onze warme en liefdevolle benadering zorgt ervoor dat onze klanten  en de newborn zelf zich comfortabel voelen en genieten van de ervaring.

  Het laatste verschil is dat een geposeerde newbornshoot binnen 14 dagen na de bevalling in de fotostudio plaatst vind. Een lifestijlshoot kan ook wat later en thuis plaatst vinden.

   

   

  Kortom, het verschil tussen newbornfotografie en lifestijlfotografie ligt in de benadering van de fotograaf en hoe de baby wordt gefotografeerd. Het is belangrijk om te bepalen welke stijl het beste bij jou en je gezin past en om een ervaren en getalenteerde fotograaf te vinden die jouw visie kan uitvoeren.

   

  Wil je nu ook een geposeerde newbornshoot boeken? Dan wil ik dit met alle liefde en geduld voor jullie regelen. Download de de brochure met onze werkwijze.

   

  Liefs Esther